Ο Νέος Κορονοϊός (COVID-19)

Η τρέχουσα επιδημία COVID-19 προκαλείται από τον Κορονοϊό SARS-CoV-2, που ανήκει στην οικογένεια των κορονοϊών (coronoviridae), μία μεγάλη οικογένεια RNA ιών. Οι κορονοϊοί μεταδίδονται κυρίως μέσω  μεγάλων αναπνευστικών σταγονιδίων και επαφής, αλλά ενδεχομένως να υπάρχουν και άλλοι τρόποι μετάδοσης.
Ο χρόνος επιβίωσης και οι συνθήκες που επηρεάζουν την επιβίωση του SARS-CoV-2 στο περιβάλλον παραμένουν αυτή τη στιγμή άγνωστες. Σύμφωνα όμως με μελέτες που εκτιμούν την σταθερότητα άλλων κορονοϊών, εκτιμάται ότι ο SARS-CoV-2 μπορεί να επιβιώσει αρκετές ημέρες στο περιβάλλον πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες. Ενδεικτικά, η επιβίωση του ιού SARS-CoV είναι μεγαλύτερη από 48 ώρες, σε μέση θερμοκρασία δωματίου (20οC), πάνω σε διαφορετικές επιφάνειες. Ο επαρκής καθαρισμός και η απολύμανση του περιβάλλοντος θεωρούνται απαραίτητα για τον περιορισμό της διασποράς του ιού.
Από τις πρώτες ημέρες ξεσπάσματος του COVID-19 στην χώρα μας, μάς εμπιστεύτηκαν και συνεχίζουν να εμπιστεύονται τις υπηρεσίες μας πολυεθνικές εταιρείες με μεγάλο αριθμό προσωπικού, ειδικά στα Call centers εξυπηρέτησης των πελατών τους. Το ίδιο έκαναν Υπουργεία και Δημόσιες Υπηρεσίες με εξίσου μεγάλο αριθμό προσωπικού στις εγκαταστάσεις τους.
Εκτός από την απολύμανση – μικροβιοκτονία του χώρου σας από τον COVID-19, μπορούμε να σας εγγυηθούμε και την απαλλαγή σας από σωρεία ιών και βακτηρίων που, δυστυχώς, συνιστούν αυξημένη απειλή στις μέρες μας.
Θα πρέπει να αναφερθεί πως η απολύμανση – μικροβιοκτονία γίνεται με ειδικό μηχάνημα (νεφελοψεκαστήρα) ο οποίος βγάζει εξαιρετικά μικρό μέγεθος σταγόνας (20μ-80μ) και ενδύκνειται για ψεκασμό σε χώρους που έχουν μηχανήματα υψηλής τεχνολογίας όπως ηλεκτρονικούς υπολογιστές, φωτοτυπικά, εκτυπωτές κ.ά. με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνεται ομοιογένεια του νέφους επάνω στις επιφάνειες και τα αντικείμενα και καλύτερη διασπορά του απολυμαντικού μέσου. H εφαρμογή αυτή ενδείκνυται για την ολική κάλυψη κλειστών χώρων.

Το απολυμαντικό πρέπει να παραμείνει ακαθάριστο για μια ώρα ενώ επίσης δεν επιτρέπεται η είσοδος στον χώρο μέχρι να στεγνώσει το Απολυμαντικό.(περίπου μια ώρα).

Το Απολυμαντικό που χρησιμοποιείται είναι άοσμο.
Τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται κατά την απολύμανση είναι εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ (Εθνικός Οργανισμός Φαρμάκων) και για την εφαρμογή τους ακολουθείται η Κοινοτική Νομοθεσία (Οδηγία 98/8 ΕΚ) και η Εθνική Νομοθεσία (Π.Δ. 205/2001)